Història

2012


20 d'abril presentació Miscel.lània Poètica 

Els primers membres de Tens la paraula, els quals són: Joan Grasa, Gisèle Corboud, Adriana Barba, Francesc Tàrrega, Maria Guilera, Toni Gassó, Frederic Pérez i Dani Ferré, van aportar creacions pròpies per tal d'editar un llibre de poesia i relats, editat per l'editorial Cat Piton Barcelona. Gràcies a aquesta iniciativa, els membres esmentats van decidir crear una associació d'escriptura per tal de compartir, crear i donar a conèixer els treballs elaborats per cadascú.12 de maig Presentació Tens la Paraula 

Una vegada conformada l'associació, es va presentar el projecte en el Casal de Joves Palau Alòs. En aquesta presentació van participar les actrius Mariona Casanovas, Mercè Espelleta, Àngels Basses, Mone Teruel i Txus Leiva, recitant poemes de diversos autors; l'acte també va estar amenitzat per la música del cantautor Micky Vega.

15 de juny Presentació Pasaje de ida 

Vàrem presentar la novel·la Pasaje de ida de l'escriptora Ana María Madrid. En la presentació van actuar els músics Alma Simonne, Gora Casado i Micky Vega. El grup de ràdio-teatre del Casal de Joves Palau Alòs crearen tres ràdio-teatres extrets de passatges de la obra, que es van escoltar durant l'acte.


14 de juliol presentació Cuando el arco está tensado

Vam organitzar la presentació del primer llibre de poesia de la poetissa Rosmarí Torrens.


 

29 de setembre presentació La Pell NegraVam tenir el plaer de presentar la novel·la La Pell Negra de Zeneida Sardà. El grup barceloní Broken Plates va amenitzar l'acte amb la seva música i els nostres amics de Ràdio Alòs van crear tres ràdio-teatres extrets de passatges de l'obra.


10 de novembre presentació Aventures i Desventures d'un Culer

Vam presentar l'obra Aventures i Desventures d'un Culer d'en Matias Mau Branco.
Durant el recital el públic assistent va poder escoltar tres passatges del llibre interpretats pel grup de ràdio-teatre del Casal de Joves Palau Alòs.
També vam gaudir de música en directe a càrrec d'Alba Alcaide (veu) i Antonio Guerrero (guitarra), ens van oferir cançons soul en format acústic.

15 de desembre Recital taller d'escriptura Tens la Paraula

Després de mesos de feina vam realitzar un recital en el Casal de Joves Palau Alòs per mostrar la feina feta en el taller de Tens la Paraula,varem recitar alguns escrits dels primers quatre exercicis.
Durant l'acte vam tenir el plaer d'escoltar de nou la meravellosa veu d'Alma Simonne que va venir acompanyada amb l'elegant guitarrista Patrick Hopmans.
També vam gaudir de les intervencions del grup de Ràdio-teatre del Casal de Joves Palau Alòs.
Van interpretar en directe el gag Vull tenir una discussió de Monty Phyon i també ens van delectar amb dos relats d'en Francesc Tàrrega, The Wall Un trosset de Mur i un Poc de Saborija.2013

16 de febrer, Deixa't perdre per la llengua

Vam començar el nou any reivindicant el no a les retallades en l'ambit cultural i acadèmic organitzant un concert on unes 200 persones van gaudir de la música de TPR i Terapia de Groove en el Casal de Joves Palau Alòs.
El manifest no va ser corrent, els nostres amics del taller de ràdio-teatre del Casal de Joves Palau Alòs van realitzar dos vídeos parodiant al minstre Wert adaptant escenes de les pel·licules todo lo que siempre quiso saber sobre el sexo y nunca se atrevió a preguntar de Woody Allen y La Chaqueta Metálica de Stanley Kubrick. 


9 de març Presentació De Blanc Setí Vam organitzar i conduir la presentació del poemari De Blanc Setí de la Sandra D. Roig. 

Mireia Companys, Carles Figueras, Maria Antònia Massanet i Miquel Santa Eulàlia van ser el rapsodes que van recitar bona part de l'obra i entre poemes la cantautora Señorita Martín ens va sorprendre amb la seva veu i composicions.

El grup de Ràdio-teatre del Casal de Joves Palau Alòs va recrear un personatge ben curiós anomenat Emdic Falsases.

 Un poeta que no podia parlar com una persona corrent, sempre ho feia en vers.21 de març Carta a mi Madre
Varem tenir el plaer de presentar per primer cop l'assaig epistolar Carta a mi Madre de l'artista plàstica i escriptora Gisèle Corboud.
Durant l'acte es va realitzar un interessant debat al voltant de l'obra amb grans intervencions per parts dels assistents.

19 d'abril Prou!
El passat divendres 19 d'abril vam presentar el nou poemari de Jean Sapeau titulat Prou! 

Quatre rapsodes amics de Tens la Paraula van ser els encarregats de recitar bona part de l'obra:
Enric Cervera, Sandra D. Roig, Susana Villafañe i Susi Grau. 
També vam tenir el plaer d'escoltar a Sadurní Tubau, recent guanyador del premi Miquel de Palol pel seu llibre El somni de Gregor Samsa. 
Tubau ens va recitar bona part de la seva obra.
Entre poemes vam tenir el plaer d'escoltar en directe a la cantant Alma Simonne que va venir acompanyada pel guitarrista Patrick Hopmans i també a la cantautora Señorita Martín.
Al finalitzar l'acte el taller de Ràdio-teatre i doblatge del Casal de Joves Palau Alòs ens van mostrar el seu treball.
Segona presentació Prou!
8 de maig


Després de la bona acollida en la primera presentació de Prou! vam decidir fer-ne una altra.
Aquesta vegada els rapsodes encarregats de recitar bona part de l'obra van ser Mercè Rovira, Dala Català, Joan Opi, Sterxu Villanueva i Xavier Artiga.
La señorita Martín ens va delectar de nou amb la seva música.

Recital taller d'escriptura creativa Tens la Paraula 25 de maig


El passat dissabte 25 de juny  varem celebrar el segon recital del taller d'escriptura creativa de Tens la Paraula on vam mostrar bona part del treball sorgit del taller.

Per motius diversos, no tots els companys i companyes del taller van poder intervenir  però si ho van fer:


Alberto Lendinez, Adrián Guerrero , Mabel Escribano, Jean Sapeau, Marta Pérez i Sierra, Aïda Sánchez,  Mercè Portavella, Natàlia Murillo, Eli Font , Ingrid Garasa, Kevin Iglesias i Toni Gassó.


Entre versos, relats i poemes vam gaudir de la música de The Blood Looters  i de la cantant Natàlia Murillo (també membre del taller)


Com sempre al finalitzar l'acte vam compartir opinions i alegria en un gran aperitiu que va crear la nostra amiga Carmen Robles.


Presentació El Moll de l'Os 8 de juny
El passat 8 de juny varem presentar el poemari El Moll de l'Os de la Maria Antònia Massanet. 

L'autora va invitar a Georgina Castillo, Vicent Almela,Joana Abrines i Mireia Vidal Conte.per recitar bona part de l'obra. La cantautora señorita Martín ens va delectar amb les seves cançons.

Gala d'entrega de premis concurs de Microrelats The Secret 6 de juliol 

Vam organitzar la gala d'entrega de premis del concurs de Microrealts de la revista The Secret. 

Els actors i actrius del Casal de Joves Palau Alòs van ser els encarregats d'interpretar els deu relats finalistes i també vam gaudir de la gran veu de Natàlia Murillo que va interpretar amb mestria un parell de cançons.
També vam poder veure el gran talent interpretatiu de l'actriu i cantant Isabela Méndez que va deixar a tothom bocabadat amb els seus contes i finalment també vam veure els peculiars doblatges del taller de doblatge i ràdio-teatre del Casal de Joves Palau Alòs.
Al finalitzar l'acte els membres del jurat format per Coia Valls, Xulio Ricardo i Rosa Gatell van realitzar l'entrega de premis als guanyadors juntament amb la directora i editora de la revista The Secret Marta Teixidó.

Els tres guanyadors van ser els següents:

1er premi: La Creació de Tura Nogareda

2n premi: Gràcia Felina de Montserrat Cornelles

3er premi: Montse Solé Olivé 


20 de juliol
Donzelles de l'any 2000 


Just abans d'arribar les vacances vam tenir el plaer de presentar el poemari Donzelles de l'any 2000,
antologia de poesia de vint i set dones disposades geograficament dins els territoris de parla catalana. 
Sandra D. Roig i Mireia Companys van recitar bona part de l'obra.


21 de setembre
Llibre dels Xiscles 

Vam tenir el plaer d'organitzar la primera presentació de l'obra Llibre dels Xiscles de la Rosa Maria Arrazola.

La mateixa autora juntament amb la Sílvia Bel i l'Ada Bruguera van recitar part de l'obra.


Entre versos vam gaudir de nou de la música d'Alma Simonne i Patrick Hopmans i al finalitzar el recital els assistents van riure amb els vídeos satírics del taller doblatge i ràdio-teatre del Casal de Joves Palau Alòs.11 d'octubre
Micro-secrets
Vam tenir el plaer de presentar l’obra Micro-Secrets de Montserrat Cornelles Pujol,primer llibre de la col·lecció de Micro-relats de la revista The Secret La Revista http://www.thesecretlarevista.com/

Els actors i actrius del grup de ràdio-teatre i doblatge del Casal de Joves Palau Alòs van interpretar els 

micro-relats amb mestria i les cantants Helena Meroño i Natàlia Murillo ens van impressionar amb la seva veu. 19 d’octubre


Els actors i actrius del taller de ràdio-teatre del Casal de Joves Palau Alòs ens van oferir una lectura dramatitzada de l’obra teatral Giudecca de Mireia Companys.

Els assistents van gaudir amb la seva intervenció que va venir acompanyada en els descansos per la música de la cantautora Señorita Martín https://www.facebook.com/s.martinandco?fref=ts16 de novembre 

Segona presentació Micro-Secrets de Montserrat Cornelles i 
celebració del seté aniversari de The Secret la Revista.Tot i el dia plujòs més de seixanta persones van gaudir dels micro-relats de la Montserrat Cornelles Pujol interpretats amb mestria per les actrius Mabel Escribano i Sterxu Villanueva.
També vam xalar amb la música que desprenia el violí de la Laura Urteaga i de les veus de la coral Veus del Vallès que ens va sorprendre per la seva passió i forma de viure la música i com sempre la Natàlia Murillo va està immensa cantant en solitari.
Ademés vam celebrar els set anys de The Secret la Revista amb un bon cava i aperitiu realitzat per la nostra amiga Carmen Robles.

13 de desembre La Última Mujer

Vam presentar la novel·la La Última Mujer de Jordi Buch i Ana Solari, obra escrita a quatre mans.

Els actors i actrius del Casal de Joves Palau Alòs van interpretar quatre passatges de l'obra i el grup de música acústica De Tu a Tu ens va
oferir la seva música.https://soundcloud.com/detuatugrup

Música en directe: De Tu a Tu
Actors i actrius Casal de Joves Palau Alòs:

Antonio Vázquez, Alma Simonne, Andrés Reyna, Aïda Sánchez
Fotos: Francesc Estragué Marcet
Tècnic de so: Daniel Maiorana
Conducció: Toni Gassó
2014 


18 de gener El Primero Desearte 
Vam presentar el llibre de literatura eròtica entre dones el Primero, desearte, de Mabel Escribano Usero.
Els rapsodes encarregats de recitar bona part de l’obra van ser Sterxu Villanueva, Raquel Torres, Santiago Calleja, Natàlia Domènech i la mateixa autora.

Entre els rapsodes va sonar la música del cantaor Nacho Toribio i el guitarrista Raul Verdejo i també la de la cantautora Mariona que va musicar poemes de la Mabel Escribano.


8 de febrer 
Vam organitzar el recital poetes sud-americans a Barcelona. 
  
Els assistents van poder gaudir de quatre poetes de sud-americans afincats a Barcelona:

Claudia Truzzoli (Argentina) , Elisa Lein (Veneçuela) , Nora Almada (Argentina) i Juan Claudio Alvarez (Chile).

El grup de Punto y Seguido va fer vibrar al públic amb les seves versions de música pop rock espanyol. 

https://www.facebook.com/pages/PUNTO-Y-SEGUIDO/396116320518426?fref=tsDurant l’acte es va recordar a la Tatiana Sisquella escoltant un fragment del programa Via Lliure.

No hay comentarios:

Publicar un comentario